duminică, 2 iulie 2017

Creveti cu sparanghel


Cand temperaturile sunt mult prea ridicate, prefer sa-mi petrec cat mai putin timp in bucatarie.
Astazi am preparat ceva rapid, foarte apetisant:

Creveti (trasi la tigaie in unt) cu sparanghel

Ingrediente:
-creveti prefierti 500 gr
-usturoi proaspat
-cateva bucatele mici de ardei usturat
-patrunjel proaspat
-un cub mic de unt (in care o sa punem crevetii)
-sparanghel-o legatura
-lamaie dupa preferinte

Optional 
un sos simplu pe care eu l-am realizat din iaurt grecesc cu putin usturoi pisat si putina sare

Timp de preparare:
10 minute de pregatire (curatare a crevetilor si a sparanghelului)
 3-4 minute de gatit.

Cum procedam?
  1. Sparanghelul este curatat;se indeparteaza coditele.
  2. Se pune intr-o tigaie putin unt si se adauga sparanghelul pentru 3-4 minute
  3. Crevetii prefierti sunt decapitati si spalati cu apa rece.
  4. Intr-o tigaie se pune un cub mic de unt in care se adauga 3-4 catei de usturoi taiati feliute si cateva rondele de ardei usturat
  5. Se adauga cozile de creveti peste usturoi si se tin cu capacul pus pentru 3-4 minute(rotind usor cratita din cand in cand)
  6. Dupa timpul de preparare se stinge focul si se adauga patrunjelul tocat marunt
Se servesc alaturi de un sos de iaurt cu usturoi.
O reteta foarte usoara, care nu encesita efort si nici ore prelungite langa aragaz.

Pofta buna!


Un comentariu: