miercuri, 28 iunie 2017

Salata de vinete cu migdale


Suntem inca in postul Sf Petru si Pavel si pentru ca au inceput sa apara si vinetele noastre, romanesti, astazi va arat o altfel de salata de vinete!
 Este ideala pentru o zi calduroasa cand nu vrei sa mananci ceva greu.
Ingrediente
- 3 vinete mari(pe care le coacem in cuptor sau pe flacara aragazului)
- 3 linguri de ulei de cocos
- o ceasca fulgi de migdale(pe care le-am activat enzimatic prin inmuiere pentru 3 ore)
- o ceapa
-sare-dupa gust 

Pentru decor:felii de rosii , seminte de chia.


Mod de preparare


  • Vinetele se coc, iar in acest timp se pun fulgii de migdale la inmuiat in apa
  • Se curata  de coaja si se lasa la scurs
  • Se pun intr-un robot cu lama "S"  migdalele impreuna cu uleiul de cocos si se maruntesc bine
  • Se adauga si vinetele bine scurse; se pune sare dupa gust, ceapa tocata marunt
  • Se decoreaza cu felii de rosii,  si se serveste cu paine prajita sau biscuitei (crackersi)


            


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu